Skip to main content

Permanente make-up voor je wenkbrauwen wel of niet doen?

Jij:

  • Komt altijd tijd tekort voor je naar je werk gaat
  • Hebt door je haast vaak wenkbrauwen die net niet lekker op zijn plek zitten
  • Sport veel en wilt er dan ook goed uitzien
  • Hebt door regen en wind vaak uitgelopen make-up
  • Doet graag mee met de modetrends voor kleding en make-up

 

Is dit herkenbaar voor jou? Lees dan snel verder!

Volle, dikke en vooral donkere of borstelige wenkbrauwen zie je tegenwoordig veel in het straatbeeld. Het is een modetrend die nogal verschillend uitpakt per persoon, maar ontzettend leuk kan zijn. Daarentegen ben ik hier erg terughoudend in bij het zetten van permanente make-up. Zeker wat betreft een wenkbrauw die erg vol, dik en heel erg donker is.

 

Wat doe je als de volle, dikke wenkbrauw trend voorbij is?

Hoe krijg je dan je oude wenkbrauwen weer terug na het zetten van dikke wenkbrauwen met permanente make-up? Dat is nog niet zo makkelijk en dan is ook nog de vraag óf dit überhaupt gaat lukken. Modetrends en make-up trends zijn makkelijk te veranderen, maar dit is uiteraard met permanente make-up veel lastiger.

 

Permanente make-up subtiel, zonder dat je ziet dat er iets gebeurd is

Wat mij betreft is permanente make-up ‘onzichtbaar’. Natuurlijk zie je er goed uit nadat het gezet is. Het is juist de bedoeling om jouw blik te versterken, maar niet dat het overduidelijk is dat je permanente make-up hebt. Een natuurlijke opgevulde wenkbrauw is het resultaat. Soms komt het voor dat ik vind dat permanente make-up overbodig is, dit zal ik dan ook eerlijk zeggen.

 

Een wenkbrauw die bij jou past

Kijkend naar jouw gezicht bepaal ik wat voor jou het mooist en meest tijdloos is. Ieder gezicht is anders en vraagt om een andere wenkbrauwvorm. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je op je werk je collega tegenkomt met een zelfde paar wenkbrauwen. Ben jij meer van de trends en wil jij die donkere dikke wenkbrauw, dan hebben we eerst een goed overleg. Dikke opgevulde, strakke wenkbrauwen die goed passen bij een jonge vrouw zet ik liever niet bij haar moeder. Dit zal niet passend zijn. Liever adviseer ik dan om dit met een meer tijdelijke oplossing te doen zoals met een wenkbrauwpotlood, -poeder of Henna. Zo kun je mee blijven bewegen met de mode en voorkomt het eventuele ellende in de toekomst.

 

Geschikt moment permanente make-up voor wenkbrauwen

Wanneer je ouder wordt zie je de haargroei afnemen. Je wenkbrauwen worden dunner, korter, onregelmatiger van vorm of verdwijnen in zijn geheel. Permanente make-up is op zo’n moment ideaal. Je merkt dat je ogen minder worden, hebt een leesbril nodig en een vergrootspiegel wordt ook aangeschaft. Dan wordt het nog een hele uitdaging om gemakkelijk je wenkbrauwen zelf bij te tekenen. Op zo’n moment help ik je graag om de natuur een handje te helpen.

Kortom denk goed na of permanente make-up voor jou geschikt is. Het is een hele mooie techniek die je heel veel plezier kan geven als je er goed over na hebt gedacht. Als jij van natuurlijk houdt dan zou ik vooral zeggen: ga ervoor! 

Lees ook:

Wat zijn de 5 voordelen van permanente make-up wenkbrauwen

Permanente make-up wenkbrauwen

Wanneer je hele natuurlijke wenkbrauwen wilt, kies je voor ultra realistisch

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.