Skip to main content

Waarom en wanneer is het tijd om je permanente make-up bij te werken?

Een nabehandeling na 1 of 2 jaar is gebruikelijk maar waarom is dat?

We weten allemaal hoe druk het leven kan zijn en hoe belangrijk het is om er op je best uit te zien, zelfs als je weinig tijd hebt. Daarom kan permanente make-up een geweldige optie zijn voor jou, zeker wanneer je een druk leven hebt. Maar net als bij alles, heeft permanente make-up onderhoud nodig. Dus laten we eens kijken wanneer het tijd is om je permanente make-up bij te werken.

Ten eerste, wat is permanente make-up? PMU is een cosmetische techniek waarbij pigmenten in de bovenste laag van de huid worden aangebracht om een natuurlijke  look te creëren van de wenkbrauwen en eyeliner. Het resultaat is een langdurige en zorgeloze verzorgde aanblik, maar na verloop van tijd kan de kleur vervagen.

Over het algemeen is het aan te raden om je permanente make-up tussen een jaar en twee jaar bij te werken. Dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals je huidtype en levensstijl. Mensen met een vettere huid merken vaak dat de kleur sneller vervaagt dan mensen met een drogere huid. Als je veel tijd in de zon doorbrengt of regelmatig een peeling laat uitvoeren, kan dit ook invloed hebben op de duurzaamheid van je permanente make-up.

Naast de algemene tijdlijn zijn er enkele tekenen die erop wijzen dat het tijd is om je permanente make-up bij te werken. Een van de meest voorkomende tekenen is vervaging van de kleur. Je permanente eyeliner kan er minder opvallend uitzien of je wenkbrauwen kunnen wat lichter lijken. Dit is een goed moment om een afspraak te maken met een professionele schoonheidsspecialist om je make-up bij te laten werken.

Daarnaast kan het zijn dat je persoonlijke voorkeuren na verloop van tijd veranderen. Misschien wil je je wenkbrauwen voller laten lijken of je eyeliner iets intenser maken. In dat geval kan een bijwerkingssessie helpen om de vorm, kleur en intensiteit van je permanente make-up aan te passen aan je nieuwe stijlvoorkeuren.

Dus onthoud: permanente make-up is een fantastische manier om tijd te besparen en er altijd op je best uit te zien. Maar om ervoor te zorgen dat je make-up fris en levendig blijft, is het belangrijk om het regelmatig bij te werken. Aarzel niet om contact op te nemen met mijn schoonheidssalon in Sneek om een afspraak te maken voor een bijwerkingssessie. Ik ben er om ervoor te zorgen dat je er op je best uitziet, altijd en overal!

Lees ook:

Wenkbrauwuitval

Verven wenkbrauwen

Wenkbrauwuitval

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.