Skip to main content

Pijnlijke feiten over permanente make-up: Wat je moet weten

Hoeveel pijn kun je verwachten bij het zetten van permanente make-up? Het is iets wat veel dames bezighoudt.

Als schoonheidsspecialist krijg ik in mijn salon vaak vragen over permanente make-up en hoe pijnlijk het proces kan zijn. Het is belangrijk om de waarheid te kennen voordat je een beslissing neemt. In deze blog wil ik enkele feiten over de pijnlijkheid van permanente make-up met je delen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

  1. Verdoving: Veel mensen vragen zich af of permanente make-up pijnlijk is. Het goede nieuws is dat verdovende crèmes* en gels worden gebruikt om het ongemak tijdens het proces te minimaliseren. Deze verdovende middelen worden aangebracht op het behandelde gebied om de pijn te verminderen. Hoewel iedereen verschillend is, melden de meeste mensen slechts milde ongemakken tijdens de procedure.
  2. Gevoeligheid van het individu: De mate van pijn tijdens de permanente make-up behandeling kan ook variëren afhankelijk van de gevoeligheid van het individu. Sommige mensen hebben van nature een hogere pijndrempel, terwijl anderen gevoeliger zijn. Dit wil niet automatisch zeggen dat als jij een lage pijndrempel hebt dat je er automatisch van uit moet gaan dat je meer pijn zal ervaren. Want ik merk in de praktijk dat dit nog wel eens wil meevallen.
  3. Verschil per behandel gebied: De pijn kan ook variëren afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt. Een delicaat gebied zoals het ooglid kan gevoeliger zijn dan bijvoorbeeld de wenkbrauwen. Dit komt omdat de huid dunner en gevoeliger is in dit gebied.
  4. Stress; zorg dat je ontspannen in de salon aankomt. Dit is een puntje die vaak vergeten wordt, maar het maakt heel veel verschil.
  5. Nazorg en herstel: Na de behandeling kan er enige roodheid en een lichte zwelling optreden, wat als ongemakkelijk kan worden ervaren. Echter, deze symptomen verdwijnen meestal binnen een paar uur. Het is essentieel om de nazorginstructies van je schoonheidsspecialist strikt op te volgen om een snel herstel te bevorderen en eventueel ongemak te verminderen.

Hoewel permanente make-up enige mate van ongemak kan veroorzaken, is het belangrijk om te onthouden dat dit subjectief is en kan variëren van persoon tot persoon. Verdovende crèmes en gels helpen het ongemak te minimaliseren, en de gevoeligheid van het individu en het behandelde gebied spelen ook een rol. Door goed voorbereid te zijn en de juiste nazorg te volgen, kun je de ervaring van permanente make-up zo comfortabel mogelijk maken.

Heb je meer vragen of wil je meer weten over permanente make-up behandelingen neem dan contact op met mijn schoonheidssalon in Sneek en ik probeer al je vragen te beantwoorden en een duidelijk beeld te geven van wat je kunt verwachten tijdens het proces.

* deze verdoving dien je zelf op recept aan te vragen bij de huisarts.

 

Lees ook:

Wenkbrauwen tatoeëren 5 voordelen
Wenkbrauwuitval

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.