Skip to main content

PMU wordt in bijna alle gevallen afgeraden wanneer je in verwachting bent. Maar waarom is dat eigenlijk?

Infecties

Allereerst is de kans op infecties aanwezig. Nu is het wel zo dat de kans vrij klein is als de specialist een goede hygiënische werkwijze hanteert en de behandelde persoon zich goed aan de nazorg instructies houdt. Voor een gezond persoon is een infectie, naast het ongemak, niet schadelijk. Echter de invloed op een ongeboren baby is verder nog niet bewezen. Om deze reden raadt een (goede) specialist, uit voorzorg, een behandeling met permanente make-up altijd af. Hoe klein de kans ook is, je wilt niet het risico lopen dat er iets gebeurt met je ongeboren kindje.

Kleur

Tijdens de zwangerschap gieren de hormonen door je lijf. Misselijkheid, vermoeidheid en andere zwangerschapskwaaltjes worden allemaal veroorzaakt door hormonen. Hormonen hebben ook invloed op de kleur van permanente make-up. Tijdens de zwangerschap zouden ze net even anders kunnen uitpakken dan verwacht.

Ik raad je aan om na de bevalling 6 maanden te wachten, rond die tijd zijn de meeste hormonen uit je lichaam verdwenen. Wanneer je nog borstvoeding geeft is het net even een ander verhaal. Ik raad je in dat geval aan om even contact met mij op te nemen. Dan bespreken we samen het een ander en bepalen we wat voor jou het beste is.

Dit zijn de redenen waarom je PMU niet moet laten zetten als je zwanger bent. Mocht je nog meer vragen hebben dan kan je me altijd een berichtje sturen. Ben je dit aan het lezen terwijl je zwanger bent, dan wens ik je een fijne zwangerschap en ik zie je graag wanneer je er aan toe bent!

Geen Nanodeeltjes in Rosel Heim producten

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.