Skip to main content

Geen nanodeeltjes in producten Rosel Heim

Uit de Volkskrant van vrijdag 22 juli 2011:


Nanodeeltjes in cosmeticaproducten vaak niet vermeld op de verpakking.

Sinds de tachtiger jaren gebruikt Rosel Heim in haar zonnecrème onder andere
titaandioxyde, zinkoxyde, silica, en kaolin.
Deze 4 stoffen bieden een optimale weerkaatsing van de ongunstige zonnestralen, waarbij de goede stralen ongestoord hun werk kunnen doen. Dat is maar goed ook want we hebben de zon hard nodig.

Om zoveel mogelijk te kunnen reflecteren dient onze zonnecrème vaker, maar wel steeds dun, opgebracht te worden. Een lichte huid zal dus -bij plotseling veel zon- naar behoefte vaker ingesmeerd moeten worden.
Op die manier kunnen we een reflexie bereiken van wel 100%.

Het titaandioxyde, een mineraal pigment, is gemicroniseerd, de kwaliteit voldoet aan het DAB (Deutsches Apotheker Buch) en deze fijne deeltjes zijn bekleed met caprylsilan. Dit laatste is gedaan om te voorkomen dat het titaandioxyde in de huid kan doordringen. Hoewel het niet nodig is, vanwege de geringe hoeveelheid, declareert Dr. Nana Heim dit caprylsilan bij de INCI.

Sinds kort zijn andere merken ook met titaandioxyde gaan werken als zonbescherming. Helaas zijn enkele daarbij te ver gegaan en zelfs in de nanotechnologie gestapt, maar dat houdt in dat de gewenste bescherming niet kan plaatsvinden omdat deze deeltjes in de huid komen. Het weerkaatsen dient immers op de huid plaats te vinden, net als ons eigen zweet.

Lees ook:

Rosel Heim

Biologische huidverzorgingsproducten van de hoogste kwaliteit

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.