Skip to main content

5 Tips om te genieten van de zomervakantie zonder schade aan permanente make-up

De zomervakantie is aangebroken, een tijd van ontspanning, avontuur en het creëren van onvergetelijke herinneringen. Maar als je permanente make-up hebt, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je deze kostbare investering beschermt en schade voorkomt. Geen zorgen ik, Rodina Altenburg, schoonheidsspecialist van De Ontspannerij, sta voor je klaar om je te helpen genieten van een zorgeloze vakantie met je permanente make-up. In deze blog deel ik enkele waardevolle tips om schade aan je permanente make-up tijdens de zomervakantie te voorkomen.

  1. Bescherm je permanente make-up tegen direct zonlicht: Zonlicht kan de pigmenten in je permanente make-up vervagen. Het is raadzaam om een zonnebrandcrème te gebruiken om je huid extra te beschermen.

  2. Vermijd langdurige blootstelling aan water: Langdurige blootstelling aan water, zoals zwemmen in de zee of het zwembad, kan schade veroorzaken aan je permanente make-up. Zout water en chloor kunnen de kleur vervagen en de pigmenten aantasten. Gebruik waterdichte zonnebrandcrème en vermijd onderdompeling in water gedurende lange periodes. Mocht je toch gaan zwemmen, zorg er dan voor dat je na afloop je permanente make-up voorzichtig droogdept met een schone handdoek.

  3. Gebruik geen exfoliërende producten op je permanente make-up: Het gebruik van exfoliërende producten, zoals scrubs of chemische peelings, op of rondom je permanente make-up kan leiden tot het vervagen van de kleur. Vermijd het gebruik van dergelijke producten in het behandelde gebied om de levensduur van je permanente make-up te verlengen.

  4. Let op tijdens buitenactiviteiten: Als je van plan bent om actieve buitenactiviteiten te ondernemen, zoals beachvolleybal, wandelen of fietsen in de natuur, zorg er dan voor dat je je permanente make-up beschermt. Draag een petje of een hoed.

  5. Raadpleeg een professional voor advies: Als je nog vragen hebt over de juiste zorg voor je permanente make-up tijdens de zomervakantie, aarzel dan niet om een professionele schoonheidsspecialist te raadplegen. Zij kunnen je voorzien van specifieke adviezen op basis van jouw situatie en het type permanente make-up dat je hebt.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je met een gerust hart genieten van je zomervakantie, wetende dat je permanente make-up goed beschermd is. Vergeet niet dat het nemen van voorzorgsmaatregelen en het zorgvuldig omgaan met je permanente make-up essentieel is om de levensduur en de schoonheid ervan te behouden.

Heb je behoefte aan meer advies of wil je een professionele behandeling voor permanente make-up? Neem dan gerust contact op met mij, Rodina Altenburg bij De Ontspannerij. Ik help je graag verder!

Geniet van een stralende en onbezorgde zomervakantie!

Hartelijke groeten,

Rodina Altenburg Schoonheidsspecialist bij De Ontspannerij

Lees ook:

Last van zonallergie? Lees dan eens deze post

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.