De Ontspannerij

Nieuws

Natuurlijk of biologisch?

Mij wordt vaak gevraagd waarom ik met Rosel Heim werk. Nou dat is vrij simpel; Rosel heim is biologisch.

Ja prima zul je denken, maar wat houdt dat nu precies in?

 

In het kort maakt Rosel Heim gebruik van natuurlijke ingrediënten, maar dat is wel heel kort door de bocht. Het grootste misverstand dat ik vaak hoor is ‘ja maar ik gebruik ook natuurlijke producten en toch

reageer ik allergisch’. En daar zit nu juist het geheim. Wanneer je natuurlijke producten gebruikt betekent dit niet dat je ook allergie vrije producten gebruikt. De huid kan in veel gevallen natuurlijke producten zelfs niet goed verdragen omdat ze te irriterend zijn.

Biologische producten zijn ook natuurlijk maar deze producten bevatten huididentieke of lichaamsidentieke ingrediënten van de meest zuivere vorm. Door deze huididentieke ingrediënten te gebruiken herkent je huid deze producten direct en zal daardoor geen allergische reactie aangaan, ze zetten juist je huid aan om zijn eigen natuurlijke proces weer op te pakken. Je krijgt zo een mooie samenwerking van product en huid.  

 

Door biologische producten te gebruiken zie je ontzettend snel resultaat. In praktijk zie ik vaak onrustige huiden direct positief reageren op de producten. Of ik nou een proefje meegeef of een behandeling doe, de huid ziet er meteen egaler uit. 

 

Niet alleen probleemhuiden zijn gebaat bij biologische producten, ook wanneer je een prima functionerende huid hebt kan je huid heel veel baat hebben bij biologische producten. Misschien denk je dat de producten
die je thuis hebt staan goed werken, maar doen ze dat ook? Doen ze daadwerkelijk iets voor je huid of voelt het alleen maar lekker? Een product kan nog zo lekker ruiken of voelen, als het niks voor je huid doet is het eigenlijk weggegooid geld.

De huid tijdens zwangerschap

Je bent zwanger en dat merk je direct aan je huid. Met een beetje geluk krijg je een stralende zwangerschapsgloed, maar met een beetje pech verandert de huid in een rode vlekkerige huid met puistjes en mee-eters. Iedere zwangerschap is weer anders en elke huid reageert anders op

zwangerschapshormonen. Wat zijn de veel gehoorde klachten en hoe zorg je ervoor dat je tijdens de zwangerschap een beetje een mooie huid houdt?

 

Tijdens de zwangerschap wordt het hormoon oestrogeen extra geactiveerd. Dit zal niet alleen je gedrag beïnvloeden, maar oestrogeen werkt ook op de dikte van de huid, op het vochtgehalte van de huid en ook op de vorming van rimpels. Daarbij zorgt het voor een gezonde groei van het haar, welke tijdens de zwangerschap mooi zal glansen. Maar wat gebeurt er nog meer met de huid?

 

Extra Pigment

Waar we natuurlijk het eerst aan denken is extra vorming van pigment. Onder invloed van hormonen gaan de pigmentcellen meer pigment produceren. Bestaande pigment zoals sproeten worden donkerder en daarnaast zullen er nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Ongeveer 60 tot 70% van de vrouwen krijgt een zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd. Dit zwangerschapsmasker vormt grote pigmentvlekken op het voorhoofd, de neus en de wangen. Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Bij voorkeur gebruik je een zonnebrandcrème op basis van titaandioxide, zinkoxyde, silicia en kaolin. Gelukkig verdwijnt bij de meeste dames na de zwangerschap het zwangerschapsmasker weer, maar bij sommige zal dit niet het geval zijn. Wanneer de pigmentvlekken niet uit zichzelf verdwijnen kunnen deze verwijderd worden met lasertherapie.

 

Acne
Door een verhoogde talgproductie heeft een enkeling het geluk een mooie glans op de huid te krijgen, helaas ontstaat er bij de ‘minder gelukkigen’ acne. Een acne behandeling is bij deze dames aan te raden. Wel moet er hierbij goed op gelet worden dat de zwangere huid per definitie gevoelig is. Het is dan ook belangrijk dat hierbij milde producten worden gebruikt. De producten van Rosel Heim, die wij in de salon gebruiken zijn biologisch. De huid zal hierdoor in een betere balans komen en hier automatisch rustiger van worden.

 

Droge, jeukende huid

Doordat de huid oprekt en vaak droger is, kan er gelijktijdig jeuk ontstaan. Het eten van veel omega 3 (visolie), omega 6 en vitamine E zorgen voor sterke celwanden zodat het water in de levende cel blijft, welke uitdroging van de huid tegengaat. Om van binnenuit de huid extra te ondersteunen zijn er nog diverse mogelijkheden om de huid te verzorgen met de producten van Laviesage.

 

Striae

Een veelvoorkomend ander probleem tijdens de zwangerschap is striae. Dit zijn scheurtjes in het bindweefsel. Doordat de huid in een zeer korte periode snel uitzet, kan het bindweefsel scheuren. Het enige wat we kunnen doen is de huid goed insmeren met een goede anti-striae crème, die vol is aan effectieve ingrediënten.

 

Mocht het smeren toch niet voldoende gewerkt hebben, of is er bij een vorige zwangerschap al striae gevormd dan is er gelukkig nog de behandeling met lasertherapie. Bij deze behandeling wordt de huid aangezet om weer nieuw collageen en elastine aan te maken, waardoor de huid weer strakker zal worden. Helaas zal striae nooit helemaal verdwijnen, maar deze behandeling zal de huid wel mooier

en strakker maken.

 

De huid heeft dus veel te verduren tijdens een zwangerschap, maar met een goede behandeling kan tijdens en na de zwangerschap de huid goed onder controle gehouden worden en kun je rustig van je zwangerschap genieten!

Transformage®

27-10-2016

Binnenkort kun je weer van een nieuwe revolutionaire behandeling gaan genieten in de salon.

 

Transformage® is een unieke massage methode waarbij we door een verzameling van manuele technieken het gezicht  hermoduleren. Dit zorgt ervoor dat je huid er op een natuurlijke manier mooier en weer jonger uit gaat zien. De resultaten zijn mooi en duurzaam.

  

 

 • Met Transformage® behouden en brengen we de botmassa in het gelaat op volume.

 

 

 

 • Daarnaast brengt het de spieren in neutraal stand ten behoeve van de symmetrie in het gezicht.

 

 

 

 • Het losmaken van het weefsel en afvoeren van afvalstoffen bevorderd de hydratatie en het totaal aan volume en spankracht, door de collageen en elastine productie.

 

 

De meerwaarde van transformage is dat er niet alleen gewerkt wordt op het bindweefsel maar daadwerkelijk in 3D, in meerdere huidlagen van de huid. Daardoor is het uiteindelijke resultaat indrukwekkender dan dat er alleen op het bindweefsel wordt gewerkt. 

 

Levensechte wenkbrauwen met microblading

Maandag 2 november 2015 ben ik op master cursus geweest voor de nieuwste trend onder permanente make-up; levensechte wenkbrauwen met mesjestechniek ook wel micro blading genoemd. Deze vorm van permanente make-up leek mij de mooiste techniek voor het creeëren van hairstrokes.


Zoals velen weten, die mijn salon bezoeken, stond ik nooit achter het zetten van hairstrokes. Ik vond tot nu toe de technieken niet mooi genoeg om echte scherpe hairstrokes te kunnen zetten. De kleur bleef nooit mooi scherp in de huid achter zoals die werd aangebracht en veelal ging de kleur ook ‘lopen’ in de huid. Bij deze voor mij nieuwe techniek ben ik er van overtuigd dat de kleur beter op zijn plaats blijft en ook minder tot niet zal 'lopen'. Dit resulteert in zeer scherp afgetekende haartjes, die niet onder doen voor eigen haartjes. Het resultaat met de mesjes techniek geeft een zeer natuurlijke wenkbrauw.

 

Wanneer je nieuwsgierig bent naar deze techniek dan kun je contact opnemen met de salon.

 

Anti-rimpel BH

14-10-2015

DE ANTI-RIMPEL BH

Een natuurlijke, effectieve aanpak van verticale rimpelvorming op het decolleté.

 

Teveel zon, op je zij slapen en huidveroudering zijn de grootste oorzaken van het ontstaan van verticale rimpelvorming op het decolleté.

 

La Decollette is een uniek product dat 's nachts gedragen wordt en de borstpartij netjes op haar plaats houdt, waardoor het decolleté glad blijft en dus niet meer kan 'kreuken'.

 

Dankzij het natuurlijk herstellend vermogen van de huid, worden rimpels zichtbaar minder diep of verdwijnen zelfs helemaal.

 

Voor een bedrag van € 49,95 kun je nacht na nacht 'werken' aan rimpelvermindering op je decolleté.

 

Rimpelvermindering was nog nooit zo makkelijk!

 

                                                    

 

 

Anti-rimpel kussen

Slaap je op je buik of zij? Dan kun je je wel voorstellen dat dit niet erg bevorderlijk voor je huid is, met je gezicht in je kussen. Chinese vrouwen hadden dit al snel in de gaten en sliepen in vroeger tijden op hun rug met een porseleinen kussen die hun hoofd in de juiste positie hield. Nu zal ik je niet aanraden om ook op een porseleinen kussen te gaan slapen, maar een zijden kussensloop kan daarentegen wel een uitkomst zijn. Met zijde glijdt je huid over het kussensloop. Bij katoen wordt je huid alle kanten opgedrukt. Je kan wel nagaan dat je hier op den duur rimpels van krijgt. Bovendien blijft je haar bij het slapen op een zijde kussensloop ook beter in model.

 

Vanaf nu kun je dan ook een zijde kussensloop van 100% moerbeizijde bij De Ontspannerij kopen.

 

Zijde is een ‘ademend’, 100 % zuiver natuurproduct. Je moet dit dan ook zeker niet verwarren met satijn, wat per vergissing ook wel zijde genoemd wordt.

 

Waarom slapen op een 100% zijden kussensloop?

 

 • Wakker worden zonder slaapvouwen en zonder ‘bedhaar’
 • Zijden kussenslopen zijn anti statisch
 • Slapen op zijde houdt je haarstyling langer mooi
 • Om rimpels zo lang mogelijk uit te stellen
 • Zijde hydrateert de huid op een natuurlijke manier
 • Zijde is geschikt voor een gevoelige huid, droge huid, eczeem en couperose
 • Echte, natuurlijke zijde, met hoog slaapcomfort
 • Moeiteloze schoonheidssverzorging
 • Ondersteunt elke beauty behandeling
 • Geen gespleten haarpunten meer
 • Zijde helpt bij kwetsbaar haar
 • Veerkrachtiger, glanzend haar
 • Geadviseerd door dermatologen
 • Werking wetenschappelijk onderzocht

De Ontspannerij op Mayla's blog

Heb je hem al gelezen, de nieuwste blog over de NuBo gezichtsbehandeling van De Ontspannerij? De dames van Mayla's zijn weer in de salon van De Ontspannerij geweest en hebben de Oxygen Surge Treatment van NuBo uitgeprobeerd hierover hebben zij een leuke blog geschreven.

 

 

De schoonheidssalon op Mayla's

In november heeft De Ontspannerij bezoek gehad van Marieke en Layla van Mayla's. Mayla's is een super leuke blog die gaat over lifestyle, beauty, fashion, fitness en food. De dames kwamen naar de salon om een duo gezichtsbehandeling te ondergaan en hierover hebben ze een ontzettend leuke review geschreven. De blog kun je hier lezen.

Zonnebrandcrème

minerale of synthetische zonnebrandcrème?

 

Ga je op vakantie naar een tropisch oord of exotisch land met warme temperaturen? Hoog tijd om een goede zonnebrandcrème aan te schaffen! Kies je voor een minerale zonnebrandcrème, dan weet je dat je allerlei negatieve effecten van synthetische (ook wel chemische) zonnebrandcrème vermijdt.

 

Even kort samengevat:

 

Minerale zonnebrandcrème moet ‘zinc oxide’ en/of ‘titanium dioxide’ bevatten. Zonnebrandcrèmes op basis van deze ingrediënten heten ‘op mineralen gebaseerde zonnebrandbescherming’. UV-stralen worden gereflecteerd en verspreid.

 

Minerale zonnebrandbescherming werkt direct na het opbrengen. Doordat de UV-stralen gereflecteerd worden, behoudt de crème zijn werking. Je hoeft je ook maar één keer in te smeren en dit niet om de zoveel tijd te herhalen. Uiteraard moet je altijd wél opnieuw smeren na zwemmen en flink afdrogen.

 

Synthetische zonnebrandcrème werkt, in tegenstelling tot minerale zonnebrandbescherming, pas na zo’n 30 minuten. Synthetische of chemische zonnebrandcrème neemt de UV-stralen op en versnippert ze. Deze crème is op een gegeven moment uitgewerkt en dan is het zeker nodig om opnieuw te smeren.

 

De meeste synthetische zonnebrandcrèmes bevatten ook schadelijke stoffen die je eigenlijk liever niet op de huid van je kind smeert; bijvoorbeeld oxybezone, methylparabenen en fragrance (red. parfum/geurstoffen).

 

Bekende koppies in de beautysalon van De Ontspannerij

Sinds kort mag De Ontspannerij ook een aantal bekende koppies in de salon ontvangen

 

 

Droge huid

Één van de meest voorkomende huidproblemen is een droge huid. Bij het ouder worden wordt de huid droger, dit begint al vanaf het 20e levensjaar.
Een droge huid is een huid met een verlaagde talgproductie. Een vette huid is een huid met een verhoogde talgproductie. Een droge huid is per definitie een vochtarme huid. Dit komt doordat het gebrek aan talg zorgt voor een verhoogde verdamping waardoor de huid uitdroogt. Een vette huid kan ook vochtarm zijn. Dit zien we vaak bij het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten. Ook bepaalde medicijnen tegen bijvoorbeeld acne kunnen een droge huid veroorzaken. Eigenlijk kun je hier beter spreken over een vochtarme huid.
Zon, airconditioning, verwarming en bepaalde huidcondities kunnen een vochtarme huid veroorzaken. Toch ontstaat een vochtarme huid meestal door het verkeerd gebruik van huidverzorgingsproducten.
Bij een vochtarme huid kunnen er kloofjes of scheurtjes ontstaan. Tevens is je huid gevoeliger voor het vormen van kraaienpootjes. Het is dus van belang je vochtgehalte weer op peil te krijgen. Water (aqua) toevoegen aan de huid is niet de oplossing. Sterker nog; het droogt de huid razendsnel uit! Tenzij er sprake is van uitdroging zal ook het drinken van veel water er niet voor zorgen dat de huid minder vochtarm wordt. De oplossing is vrij eenvoudig; ’s avonds reinigen met phase 1 reinigingsemulsion van Rosel Heim. Deze reiniging laat de huid in tact en verwijdert alleen het vuil van het gezicht. Daarna insmeren met phase 2 Intervall. Intervall voorziet de huid van mineralen en hyaluronzuur zodat het evenwicht in de vochthuishouding van de huid wordt hersteld. ’s Ochtends is het voldoende om de huid alleen te reinigen met water. Daarna breng je het hydroluronampul aan. Dit ampul bevat biologisch hyaluronzuur dat helpt bij het herstellen van het natuurlijk evenwicht. Daaroverheen smeer je phase 3 schützende tagescreme. De samenstelling van de deze dagcrème komt overeen met de samenstelling van de natuurlijke beschermlaag van de gezonde huid.

 

Wil je meer weten? Maak dan een afspraak voor een kennismakende gezichtsbehandeling.

 

 

Geen nanodeeltjes in de producten van Rosel Heim

Uit de Volkskrant van vrijdag 22 juli 2011:
Nanodeeltjes in cosmeticaproducten vaak niet vermeld op de verpakking.

Sinds de tachtiger jaren gebruikt Rosel Heim in haar zonnecrème onder andere
titaandioxyde, zinkoxyde, silica, en kaolin.
Deze 4 stoffen bieden een optimale weerkaatsing van de ongunstige zonnestralen, waarbij de goede stralen ongestoord hun werk kunnen doen. Dat is maar goed ook want we hebben de zon hard nodig.

Om zoveel mogelijk te kunnen reflecteren dient onze zonnecrème vaker, maar wel steeds dun, opgebracht te worden. Een lichte huid zal dus -bij plotseling veel zon- naar behoefte vaker ingesmeerd moeten worden.
Op die manier kunnen we een reflexie bereiken van wel 100%.

Het titaandioxyde, een mineraal pigment, is gemicroniseerd, de kwaliteit voldoet aan het DAB (Deutsches Apotheker Buch) en deze fijne deeltjes zijn bekleed met caprylsilan. Dit laatste is gedaan om te voorkomen dat het titaandioxyde in de huid kan doordringen. Hoewel het niet nodig is, vanwege de geringe hoeveelheid, declareert Dr. Nana Heim dit caprylsilan bij de INCI.

Sinds kort zijn andere merken ook met titaandioxyde gaan werken als zonbescherming. Helaas zijn enkele daarbij te ver gegaan en zelfs in de nanotechnologie gestapt, maar dat houdt in dat de gewenste bescherming niet kan plaatsvinden omdat deze deeltjes in de huid komen. Het weerkaatsen dient immers op de huid plaats te vinden, net als ons eigen zweet.

 

Schoonheidssalon

'De Ontspannerij'

Scharnestraat 13

8601 BB Sneek


Telefoon

0515-411229


E-mail

info@ontspannerij.nl