De Ontspannerij

Laserbehandeling door huidtherapeut van Cosmetique Totale

Samenwerking Cosmetique Totale met de salon

 

Met regelmaat bezoekt Mariëtte, huidtherapeute van Cosmetique Totale, De Ontspannerij.
Bij Mariëtte kun je verschillende behandelingen ondergaan zoals: acne, acne littekens, ontharen, couperose, pigmentvlekken, medische peelings, huidverstrakking, huidtherapie en schimmelnagels/kalknagels.

 

Waarom is er gekozen om met Cosmetique Totale samen te werken?

Het leek mij een mooie aanvulling op de bestaande behandelingen in de salon. Cosmetique Totale is een bedrijf dat is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van laserbehandelingen en werkt met hoogwaardige medische behandelmethoden. Daarnaast willen zij net als het Ministerie van Volksgezondheid dat de kwaliteit van laserbehandelingen gewaarborgd is. Daarom worden alle behandelingen uitgevoerd door een kwaliteit geregistreerde paramedisch specialist met een BIG-registratie.

 

De specialist van Cosmetique Totale werkt alleen met hoogwaardige medische apparaten en producten die wetenschappelijk zijn bewezen. Ze gaat voor veiligheid en effectiviteit en daarom werkt ze met lasers die het CE en FDA certificaat  heeft op de apparatuur als ook op de behandeling. Ik vind het belangrijk dat er op deze manier gewerkt wordt, zodat ik jou met een gerust hart aan de handen van de huidtherapeut kan overlaten.

 

Omdat Cosmetique Totale aan alle wettelijke vereisten voldoet, kunnen zij ook op doktersvoorschrift werken en worden veel behandelingen door de zorgverzekeraars vergoed.

  

Behandelingen:

 

Ontharen

De ELÕS methode is een veilige en effectieve behandeling voor het verwijderen van ongewenste haargroei. De behandeling is geschikt voor vrouwen en mannen; voor alle huidkleuren, van blank tot negroïde. Met de ontharingsbehandelingen kan de huidtherapeute naast donkere haren ook blonde haren verwijderen. In 85% van de gevallen zal de behandeling voor definitief ontharen aanslaan. Vaak zijn er meer behandelingen nodig als het haar als gevolg van hormonen (bv overgang) is ontstaan.

ELÕS bestaat uit twee energiebronnen: radiofrequentie & licht. Hierdoor wordt definitief ontharen veel veiliger en effectiever. Haar groeit in verschillende fases, er zullen daarom meerdere behandelingen nodig zijn. Het aantal behandelingen kan per gebied en per persoon verschillen. Haar dat behandeld is, zal niet meer terugkomen. Er kunnen echter wel slapende haartjes actief worden, bijvoorbeeld in de menopauze. Het is daarom beter om in plaats van permanent ontharen over permanente haarreductie te spreken. Afhankelijk van je verzekering, is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor de behandeling van overbeharing in het gelaat.

 

Pigment / couperose
Een van de aspecten van huidveroudering is de verkleuring van het gelaat. Onder invloed van de zon kunnen pigmentvlekken ontstaan. Soms is er sprake van donkere verkleuringen, die onder invloed van de zon heviger worden. We spreken dan over een door de zonbeschadigde huid. Kleine spinnetjes of couperose kunnen verergeren door temperatuurwisselingen, door bijvoorbeeld vanuit de warmte direct in een airconditioned ruimte te stappen.
Daarnaast kunnen met het klimmen der jaren op de handen ouderdomsvlekken ontstaan. De ELÕS behandeling maakt korte metten met deze ongewenste huidverkleuringen. Voor het opfrissen van het gehele gelaat, adviseren we de Fotofacial kuur. Je huid krijgt weer een mooie egale teint, poriën verkleinen en kleine rimpels zullen vervagen. Kortom je huid ziet er weer stralend en fris uit.

Het is ook mogelijk om met ELÕS alleen de handen of een enkel spinnetje of pigmentvlekje te behandelen.

 

Huidverstrakking - Refirme voor een liftend effect

Bij de ELÕS behandeling wordt gebruik gemaakt van bipolaire radiofrequentie en infrarood. De energie van de ELÕS flits stimuleert de fibroblasten om collageen aan te maken, hetgeen tot verstrakking leidt. Gelijktijdig wordt de aanmaak van elastine geactiveerd, hetgeen na verloop van tijd zichtbaar wordt. Door het liftende effect vervagen de rimpels en komen de gelaatscontouren terug. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van koeling om de buitenste huidlaag te beschermen.

 

Acne 

Bij de medische peeling tegen acne, die wordt uitgevoerd door de huidtherapeut, worden de oude huidcellen aan de oppervlakte verwijderd en tegelijk worden de grove poriën kleiner gemaakt. De huidtherapeute bekijkt je huidtype en de aanwezige acne en zal hierbij een keuze maken voor een lichtere of zwaardere peeling. Bij de lichte peeling wordt je huid gereinigd op basis van 10% glycolzuur. De zwaardere peelings zijn peelings op basis van 50% glycolzuur of 70% glycolzuur.

 

Kalk-/schimmelnagels 

'Kalknagels' en 'schimmelnagels' deze termen worden in de volksmond vaak door elkaar gehaald.

In veel gevallen gaat het toch om een schimmelnagel. Een schimmelnagel ontstaat, de naam zegt het al, door een schimmel. De nagel ziet er vaak verdikt , maar soms ook vervormd en dik of gelig/bruin uit. Een kalknagel ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar wordt veroorzaakt door trauma. Schimmelnagels zitten meestal aan de teennagels, maar ook de nagels van de handen kunnen aangedaan zijn. De aangedane nagels zijn moeilijk te behandelen en de schimmel is meestal hardnekkig. Tincturen van de drogist of medisch specialist zijn vaak niet toereikend en een intensieve medicatiekuur heeft een hoop gevaarlijke en nare bijwerkingen. Maar gelukkig is er tegenwoordig een nieuwe techniek waarbij de ELÕS lasermethode de schimmel kan behandelen.

Een kalknagel laserbehandeling, hoe werkt het?

De ELÕS maakt gebruik van IPL-Licht gecombineerd met radio frequentie. Deze energie zet zich om in warmte in de nagelplaat. Deze warmte dood de schimmel. De schimmel in de nagel zal hierna langzaam uitgroeien en er komt weer een gezonde nagel tevoorschijn. Dit proces zal een aantal maanden duren.
Hoeveel behandelingen heeft u nodig om de schimmel te verwijderen?
U zal minimaal 3 behandelingen nodig hebben. Wanneer de schimmel hardnekkig is en/of meerdere nagels zijn aangedaan, is het mogelijk dat er meer behandelingen nodig zijn. Aangezien de teennagels niet snel groeien, is de afspraak voor de controle behandeling na ongeveer een half jaar.
Doet de behandeling van schimmelnagels pijn?
De behandeling is niet geheel pijnloos. Gelukkig duurt de behandeling maar een paar minuten, afhankelijk van hoeveel nagels er behandeld moeten worden.
De verzorging van de schimmelnagels thuis en voorbereiding
Thuis behandelt u de voeten met een anti-schimmelcrème, dit is belangrijk om de behandeling optimaal te ondersteunen. Er bestaan ook anti-schimmelproducten voor in de schoenen. Droog na het douchen of baden de tenen extra goed af. Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers. Zorg er voor dat u een paar extra schone sokken meeneemt om na de behandeling aan te trekken. De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd. Dit kunt u ook in de salon laten doen, maar maakt u hiervoor eerst wel een afspraak.
Denk er aan dat schimmelnagels zeer hardnekkig zijn. Het is daarom van groot belang dat alle omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn.  

Helaas worden Schimmelnagel laser behandelingen nergens vergoed. Dat is erg jammer omdat dit één van de weinig effectieve behandelingen is. Er is al een kalknagelbehandeling vanaf € 65,-. Wanneer u beide voeten laat behandelen kost het u € 95,- per behandeling.

 

Huidverjonging 

eMatrix is een revolutionair huidverjongings- en huidverstrakkingsapparaat dat in Amerika al een ware hype heeft veroorzaakt. Bekende filmsterren zijn dol op de eMatrix. Vooraanstaande dermatologen, esthetische artsen en plastisch chirurgen maakten al hun opwachting in de shows van Oprah Winfrey en Dr Phil om over de eMatrix te vertellen en staken hun enthousiasme over dit nieuwe technologische hoogstandje niet onder stoelen of banken.
Sinds de introductie van de eMatrix door Cosmetique Totale begin 2010 in Nederland is de eMatrix door zijn spectaculaire resultaten ook direct een must have voor veel bekende Nederlanders.

De daarvoor speciaal opgeleide huidtherapeuten passen de eMatrix behandeling toe bij onder andere: huidverstrakking, acne littekens, ouderdomsvlekken, grove poriën, pigmentvlekken, couperose enz.

 

Verwijderen steelwratten, fibromen, xanthelasma, wratten

Met de Zapper kunnen wratten, steelwratten, fibromen en xanthelasma (goedaardige cholesterol-ophopingen in de huid, vooral rond de ogen) eenvoudig en snel verwijderd worden. Eén druk op de knop en ‘zap’ , weg zijn al die vervelende wratten en fibromen.
De Zapper is een klein en handig apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode die net boven de wrat of fibroom wordt gehouden. Wanneer er stroom wordt gegeven kun je een klein vonkje zien. De wrat of fibroom zal hierdoor verschrompelen of van de huid worden weggebrand. Na de behandeling zal er een korstje ontstaan die er na enkele dagen af zal vallen.
Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de grootte van de wrat of fibroom. Dit kan variëren van 1 tot 4 behandelingen. Het verwijderen van een fibroom of wratje met de Zapper duurt slechts enkele minuten.
Voordelen van de Zapper:
· Ideaal voor het verwijderen van wratten, fibromen en xanthelasma
· Maakt gebruik van veilige laagspanning
· Een juiste stand voor elke wrat of fibroom
· Snel , eenvoudig en voordelig 

 

Vergoedingen / prijzen
Omdat er gewerkt wordt met de nieuwste apparatuur en de best opgeleide huidtherapeuten die zijn aangesloten bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) heeft Cosmetique Totale een goede naam bij veel zorgverzekeraars. Veel behandelingen in het gelaat zullen dan ook worden vergoed.
Kijk zelf uw zorgverzekeringspolis na of dit ook voor u geldt. Of neem telefonisch contact op met uw contactpersoon bij uw zorgverzekeraar. U kunt aangeven dat u graag wilt weten wat de voorwaarden voor u zijn om ontharingsbehandelingen, pigment- of couperose behandelingen in het gelaat vergoed te krijgen als u wordt behandeld door een huidtherapeute.
Een verwijsbrief van uw huisarts is vaak ook noodzakelijk voor de vergoeding.
Na een behandeling bij de huidtherapeute krijgt u de factuur toegestuurd die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.

 

Kijk wanneer de huidtherapeut van Cosmetique Totale aanwezig is. 

          

Schoonheidssalon

'De Ontspannerij'

Scharnestraat 13

8601 BB Sneek


Telefoon

0515-411229


E-mail

info@ontspannerij.nl